Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

От 20 до 24 юни - безплатни прегледи за туберкулоза в Сливен

17 юни 2022 08:35, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди около 1 година, брой четения: 643
туберкулоза

„Седмица на отворените врати“ ще се проведе в периода 20-24 юни 2022 г. в сектора по фтизиатрия на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" -Сливен, който се намира до Отделението по инфекциозни болести. Поводът е изпълнението на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България за периода 2021-2025 г., която цели да се намали заболеваемостта от туберкулоза в страната.

 

По време на седмицата на отворените врати ще се извърши:

1) скрининг на риска за туберкулоза чрез анкета;

2) консултации;

3) на съмнителните за туберкулоза лица - прегледи и допълнителни изследвания.

 

През последните години кампаниите „Седмица на отворените врати” се доказаха като много добра практика за откриване на случаи с туберкулоза и своевременно предприемане на мерки за лечение и прекъсване на веригата за предаване на инфекцията.

 

Целта на инициативата е да се повиши обществената информираност по отношение на туберкулозата, да се даде възможност на всеки за достъп до здравни услуги, в условията на повишен поток на пристигащи от Украйна.

 

Желаещите могат да посетят специализирания кабинет към Отделението по Пневмология и Фтизиатрия на МБАЛ "Д-р Ив.Селимински -Сливен "гр.Сливен на ул."Сергей Румянцев" № 2 в периода 20.06-24.06.2022г. от 08:30 ч. - до 12:30 ч.- д-р Снежана Колева.