Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общината увеличава възнагражденията на медицинските специалисти в детските заведения и училищните кабинети

20 октомври 2022 16:03, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 443
Подписването на КТД

Кметът на Община Сливен Стефан Радев, областният координатор на КНСБ Тодор Иванов и зам. председателят на СРС „Подкрепа“ Емил Петков подписаха Колективния трудов договор /КТД/ в общинското здравеопазване. Това стана на среща в администрацията, в която участваха ресорният зам. кмет Пепа Чиликова, представители на синдикалните организации на работещите медицински специалисти в детските ясли и градини, в училищните здравни кабинети и Детската млечна кухня.

В новия КТД се запазва правото на два дни допълнителен отпуск, което отпадна от Националния трудов договор. Основната месечна заплата на медицинските сестри се увеличава на 1 450 лева. За детските ясли и Детската млечна кухня увеличението обхваща и възнагражденията на останалия персонал /отговорници по административно-стопанската част, огняри и др./.

Представителите на работещите благодариха на кмета Радев и екипа му. „За това, което направихте за нас, се иска смелост и кураж. Надяваме се, че ще бъдете добрия пример за другите ръководни кадри, за да ви последват“, каза от името на колегите си представителката на медицинските сестри в детските ясли.

Областният координатор на КНСБ Тодор Иванов подчерта, че подписаният КТД е резултат от продължителна съвместна работа на синдикатите с общината и доброто партньорство. „Продължаваме традицията на добрия социален диалог. Чакат ни доста предизвикателства и трябва да ги преодоляваме съвместно“, допълни и зам. председателят на СРС „Подкрепа“ Емил Петков.

От своя страна кметът Стефан Радев отбеляза, че подписването на настоящия Колективен трудов договор е въпрос на възможности на общината. Тя успя да излезе от много тежкото състояние, в което се намираше. „Отвътре вече сме по-добре, но сега пък отвън рисковете и заплахите се увеличиха многократно. Дай, Боже, да успяваме да намираме наистина верния и балансиран курс в тези трудни и изпълнени с рискове времена и да преминем през тях сравнително гладко. Както бе отбелязано, трябва да се държим заедно. Ние трябва да се погрижим за всички хиляди хора, които зависят от общината и от нейната стабилност“, подчерта Радев.

Снимки

КТДВ срещата участваха представители на медицинските специалисти в яслите, градините и училищните кабинети