Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

И плуването влиза в превантивна програма на МКБППМН

23 януари 2024 11:29, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 месеца, брой четения: 206
покрит басейн

Децата и младежите в Сливен ще имат възможност да получат безплатни уроци по плуване на общинския покрит басейн в кв. „Сини камъни“. Само срещу такса за вход, всеки ден от 16 до 17 часа, басейнът ще е територия за начинаещи малки и по-големи ученици – бъдещи плувци. Те ще придобият първоначални умения под наставничеството на квалифицирани треньори. Тези дейности са предвидени в нова превантивна програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и на Общината.

Основната цел е да бъдат привлечени подрастващи, които досега не са проявявали интерес или не са имали възможност да се запишат на тренировки по плуване. Очакванията са децата и младежите да бъдат мотивирани за здравословен начин на живот. Програмата поставя акцент върху превенцията на затлъстяването при децата и екранната зависимост от електронните устройства.

До края на януари бъдещите плувци трябва да заявят в своето училище желанието си да бъдат обучени. Очаква се първите безплатни тренировки за начинаещи да започнат от средата на февруари.

Покритият плувен басейн в Сливен отвори врати след основен ремонт от Общината, приключил в края на 2020 година. Спортното съоръжение се използва от Клуба по плуване, от спортисти – ветерани, от любители – деца и възрастни. Провеждат се спортни състезания, обучения на спасители.