Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

С БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО!

01 март 2024 14:19, Невелина Кикьова (X СОУ )
Излъчване: СУ "Й. Йовков" (X) преди 2 месеца, брой четения: 230
Снимка 1

С Трети март започва летоброенето на свободния български дух. Над българската земя се развява националният трибагреник, събиращ в трите си цвята надеждата и красотата, силата и мъдростта.

В навечерието на Националния празник на България първокласниците от СУ „Йордан Йовков“, заедно с децата от подготвителните групи в детската градина, отбелязаха тържествено 3-ти март.

Чрез пламенни стихотворения и патриотични песни, те ни отнесоха към най-героичните мигове в нашата история, които ние, потомците, помним и пазим, за да се учим.

Децата от ДГ „В. и Х. Папазян“ представиха драматизация за Васил Левски - "Клетвата".

Във втората част на съвместната ни изява децата се разделиха на отбори и с помощта на нашите първокласници, редиха пъзели с исторически обекти.

В края на празника Ева Гуиди от 4.“Б“ клас, влезе в ролята на Баба Марта, като раздаде на всички мартенички и изпълни стихотворение, посветено на първи март. Първокласниците също получиха мартеници от своите приятели в детската градина.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9Снимка 10Снимка 11Снимка 12Снимка 13Снимка 14Снимка 15Снимка 16Снимка 17Снимка 18Снимка 19Снимка 20Снимка 21