Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Децата от фестивала „Приятелство без граници“ гостуваха в Областна администрация Сливен

27 май 2024 12:00, Мирослав Митев (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 месец, брой четения: 200
Областен-деца.фестивал

Представители на групите - участници в Международния детски фолклорен фестивал „Приятелство без граници“, гостуваха в Областна администрация Сливен. Те бяха приети от областния управител Чавдар Божурски. Той приветства децата и техните ръководители и ги запозна с мястото на Сливенска област на фолклорната карта на България и нейния принос за развитието на народните танци, песни и музика.

„Танците, с които вие се занимавате, са универсално средство за общуване. Те предават емоции и състояния без думи и, независимо от различията, показват нашите общи балкански и европейски корени. Те ни свързват и ни събират заедно, както нас днес тук. Вие, децата, сте най-добрите посланици. Надявам се престоят ви да е приятен и интересен. И ще се радвам, ако в бъдеще се върнете и доведете своите приятели и родители“ – каза Чавдар Божурски.

Гостите от пет държави благодариха за посрещането и вниманието, включително и на български, и споделиха отличните си впечатления от България, Сливен и хората тук. Децата и ръководителите получиха сувенири от областния управител и на свой ред му връчиха символични подаръци.

Фестивалът продължава с представления на групите и ще завърши тази вечер с гала-концерт на участниците.

Снимки

Областен-деца-фестивал2Областен-деца-фестивал3