Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Както съобщихме предварително, на 8 Октомври 2011 г., събота, от 11:00 часа на Пазара за селскостопански животни...

10 октомври 2011 14:25,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 925

Както съобщихме предварително, на 8 Октомври 2011 г., събота, от 11:00 часа на Пазара за селскостопански животни в близост до Сливенските минерални бани /разклона за с.Мечкарево/ областният управител на Област Сливен, Марин Кавръков присъства на откриването на Националното изложение по животновъдство, което се провежда за 9 –ти път. Основен организатор на събитието е Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството към Министерството на земеделието и храните.

Официални гости на изложението бяха министър председателят на Република България, г-н Бойко Борисов, министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Ивайло Московски, народни представители, общински съветници и много граждани.

На изложението бяха представени 100 говеда, 280 овце, 20 кози и 20 коня от всички породи. Въпреки очертаващото се закриване на десетки хиляди малки кравеферми, Министерството на земеделието и храните е изработило силно оптимистичен секторен анализ за развитието на животновъдството до 2014 година. Очаква се броят на животните да нарасне, да се повиши производството и износа на животинска продукция,

а вносът да намалее. Г- н Мирослав Найденов съобщи, че ще поиска от Европейската комисия удължаване на срока, в който нашите кравеферми трябва да покрият хигиенните изисквания на ЕС. По мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” от Програмата за развитие на селските райони за целта са заделени над 55 млн. лева.

Г-н Бойко Борисов сърдечно приветства участниците в изложението им пожела успехи в бъдеще и разрастване на животновъдството, като водещ отрасъл в аграрната политика на България. Разгледа всички павилиони и разговаря със селскостопанските производители, представили своите елитни животни. Той беше посрещнат сърдечно от присъстващите граждани на изложението, с които разговаря непринудено, а те си направиха с него множество снимки за спомен.