Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Интерес от Италия и Турция към проект на МГЕРБ-Сливен

19 януари 2012 16:20, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 1822
001

Преподаватели от училища в Италия и Турция посетиха Сливен и се срещнаха с представители на младежката организация на ГЕРБ в Сливен. Областният координатор на М ГЕРБ Весела Качарова представи пред гостите резултатите и дейностите по проект, реализиран миналата година от младежите в Сливен. Той бе наречен „Под слънцето има място за всички, има и за нас” и бе насочен към зрително затруднени деца, които учат в общообразователни училища и техните родители, както и към млади хора и семействата им.

По проекта бяха подготвяни практически занятия за незрящите и техните близки, проведоха се редица мероприятия, имащи за цел да подпомогнат интеграцията на тези деца в обществото. Поставиха се основите на обучението на незрящите деца и младежи. Всеки от тях може да продължи с индивидуално обучение, за да затвърди наученото и успешно да го прилага при придвижване в градска среда. Гостите от Италия и Турция бяха впечатлени от дейностите и резултатите, постигнати от проекта и изразиха желание да реализират такава идея в техните страни.

Проектът бе реализиран със съдействието на Митка Инзова - педагог на зрително затруднени деца и директор на Ресурсен център за подпомагане интегрираното обучение и възпитание на деца със специални образователни потребности. Гостите от Италия и Турция бяха в Сливен заради подготовката на съвместен международен проект с Ресурсния център. Освен България, Италия и Турция, партньори ще бъдат още три страни - Румъния, Франция и Португалия. В момента се прави предварителната подготовка, осъществяват се срещи с екипите, които ще работят и децата със специални образователни потребности, които ще бъдат включени.

С проекта ще се кандидатства по програма Коменски. Той ще бъде насочен към здравословното хранене на децата от тези шест страни. Ще се наблегне на приемствеността в националните кухни по отношение на здравословната храна. Целта е децата в училищата да придобият навици за здравословно хранене. Резултат от реализацията на проекта ще бъде издаването на книга с рецепти със здравословни ястия, която да бъде издадена във всяка страна-партньор.

 

Снимки

002003004005006007008