Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Трима американски военнослужещи от 278 бронекавалерийски полк...

24 януари 2008 12:53,
Излъчване: Област Сливен преди 16 години, брой четения: 1156
111

Трима американски военнослужещи от 278 бронекавалерийски полк от щата Тенеси, гостуващи тези дни в под. 22 220 в Сливен, се срещнаха днес с областния управител на област Сливен Христина Чолакова.

Срещата бе във връзка с организирането на съвместно мероприятие по плана за сътрудничество със САЩ и се състоя от 11,15 часа в залата на Областна администрация Сливен. Идеята бе американските военни да се запознаят с областния управител на област Сливен и да участват в брифинг на териториална дирекция „Гражданска защита" за нейната роля на регионално ниво.

Гостите – подп. Даръл Дарнбуш, м-р Майкъл Нейв и старшина Ралф Уйлямс, бяха придружавани от изпълняващия длъжността командир на 13 Бронетанкова бригада в Сливен полк. Любчо Тодоров и м-р Дончо Богданов.

Г-жа Чолакова приветства щатските военни за традицията преди всяко посещение в Сливен или учение на полигон „Ново село" да установяват контакти с местните и регионални власти и отбеляза, че това е особено важно за изграждането на взаимно доверие най-вече с живеещите в района на полигона. След това тя направи кратко представяне на област Сливен чрез слайдове. Областният управител разказа на гостите за системата на управление на областта и своите функции, запозна ги с териториалната и административната структура на областта и с историята на гр. Сливен. След това се спря на големите инвестиции в областта и потенциала в различните сектори на икономиката. Чрез мултимедийната презентация гостите се запознаха още със символите на Сливен и природните забележителности на природен парк „Сините камъни, с находките от археологическата експедиция източно от Сливен от лятото на 2007 г., с Карановската могила и потенциала за развитие на селски и ловен туризъм в общините Котел и Твърдица, а накрая и с прототипа на първия български автомобил – дело на студенти и преподаватели от филиала на Технически-университет – София в нашия град.

Гостите на свой ред споделиха добрите си впечатления от Сливен, проявиха интерес към вино- и млекопроизводството и отправиха пожелание при следващото им гостуване в Сливен вече да е реалност производството на първия български автомобил.

След това срещата продължи с брифинг с представители на Териториална дирекция „Гражданска защита" на тема „Роля на дирекция Гражданска защита – област Сливен на регионално ниво – възможности и перспективи. Законова рамка на дейността на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии и защита на населението при бедствия".

Снимки

222