Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Европейска програма „Коменски”

25 януари 2008 12:55,
Излъчване: Област Сливен преди 16 години, брой четения: 1194
111

Във връзка с организирането на подготвителна визита по проект от Европейската програма „Коменски” за училищно развитие към Национална агенция „Сократ” днес в залата на Областна администрация – Сливен се проведе среща-разговор.

Темата бе „Регионално, икономическо и културно развитие на гр. Сливен". Взеха участие областният управител Христина Чолакова, зам.-областният управител Фатме Мустафова, Петя Качарова – началник отдел „Регионално развитие", Емилия Желева – директор на ХI ОУ „Константин Константинов", преподаватели от училището и техните партньори от Белгия – Франси Бурманс и Люсиен Луи – директори на начални училища от гр. Анс.

Още в началото г-жа Чолакова заяви готовност за логистична подкрепа на проекта и пожела инициативата да получи одобрение и да се реализира успешно. „Радостна съм, че в контекстна на членството ни в ЕС училищата са отворени за такива партньорства и ще съм доволна този проект да получи финансиране и да продължите сътрудничеството си и в други насоки", добави тя.

Областният управител представи пред гостите историята, културното и природно богатство на областта, традиционните за региона отрасли и потенциала за неговото развитие.

Директорката на ХI ОУ Емилия Желева разказа, че в училището са сформирани няколко екипа, които работят по няколко проекта. Миналата година са защитили шест, а сега работят по програмата „Коменски". „ В проекта сме включили и други страни. Сега провеждаме опознавателни срещи и се надявам догодина да започнем ползотворна работа, защото това е пътя за развитието на училищата", подчерта г-жа Желева.

Гостите приветстваха готовността за подкрепа от страна на администрациите на местно ниво, без която според тях и най-добрият проект не би бил успешен.

Накрая г-жа Чолакова подари на гостите информационни материали за област Сливен и помоли за съдействието им в намирането на партньори за проект, който в момента се подготвя в Областната администрация.