Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В процес на подготовка е проект на Областна администрация - Сливен

27 октомври 2008 14:01,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1016

В процес на подготовка е проект на Областна администрация - Сливен по схемата за предоставяне на безвъзмездна помощ „Подкрепа за междурегионално сътрудничество и обмен на най-добри практики" на Оперативна програма „Регионално развитие". Проектът се нарича „Партньорство за чиста енергия" и е във връзка с прилагането на политиката за поощряване производството на енергия от възобновяеми енергийни източници.

Партньор на Областна администрация - Сливен е Съветът на графство Корнуол - адинистративен орган, отговорен за политиката за социалното и икономическо развитие и за опазване на околната среда в графство Корнуол, регион Югозападна Англия. Изборът на партньор бе мотивиран от това, че Съветът на графство Корнуол има редица иновативни практики в сферата на ВЕИ, признати за такива, както във Великобритания, така и на европейско ниво.

В рамките на проекта ще бъдат проучени добрите практики на партньора и направени анализи за възможността за тяхното адаптиране в Сливенска област. Освен това ще бъде направен анализ и оценка на потенциала за използване на ВЕИ в областта. На базата на проучването и анализите ще бъде изготвена „Стратегия за устойчиво използване на възобновяеми енергийни източници на Област Сливен", като бъде ползван опитът на Съвета на графство Корнуол. Стратегията ще даде насоки за оперативните планови документи, каквито са общинските програми за енергийна ефективност и използване на ВЕИ.