Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Христина Чолакова и зам.-областният управител Радостин Койчев участваха в международен симпозиум...

27 октомври 2008 16:47,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1019

Областният управител Христина Чолакова и зам.-областният управител Радостин Койчев участваха в международен симпозиум на тема „Привлекателна градска среда – отворени градове”.

Той се състоя на 20 и 21 октомври в испанския град Гранада в рамките на Програма URBAN II „Местно и градско устойчиво развитие", която е насочена към иновативни стратегии за развитие на градовете и градските райони. Тя се финансира от Европейския фонд за регионално развитие, а целите й са обмяна на знания и опит за възстановяване и трайното градско развитие.

На днешния брифинг зам.-областният управител Радостин Койчев разказа за участието в симпозиума, поканата за който бе отправена от Община Гранада, Кралство Испания чрез Фондация „Албаицин" и от Хавиер Алаиха – директор проекти на Международен консорциум С.И.С.И. Доминус /Испания/.

Целта на симпозиума е да се намерят отговори и стратегии за развитие за създаване на атрактивни обществени пространства, достигане на висок стандарт на живот и качествена градска среда. Участваха над 100 представители на различни страни – членове на Европейската комисия, архитекти и менджъри на проекти. Направена бе оценка на инициативата на втория етап от програмата /2000-2007г./ и началото на третия етап 2007-2013г. Направена бе презентация на област Сливен, която предизвика голям интерес сред участниците.

В рамките на симпозиума се проведоха два семинара: „Атрактивни градове – управление и градоустройство" и „Отворени градове – устойчив транспорт, мобилност и достъпност".