Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отбелязаха Световния ден за безопасност на труда

28 април 2009 17:06,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1088
безопасност-1

Областният управител на Сливен Христина Чолакова и зам.-областният управител Фатме Мустафова присъстваха днес на тържествения ритуал за поднасяне на цветя пред паметната плоча на загиналите при трудови злополуки до комплекс „Печ” в центъра на Сливен по повод днешния 28 април - Световен ден за безопасност на труда. Заедно с г-жа Чолакова цветя поднесоха и представители на Дирекция „Инспекция по труда” - Сливен и синдикатите.

Анализът на трудовия травматизъм на територията на област Сливен през последните години показва тенденция към намаляване броя на допуснатите трудови злополуки, отбеляза в словото си инж. Здравко Пехливанов, директор на Инспекцията по труда в Сливен. По данни на РУ “СО”- Сливен през периода 2005-2008г. в предприятията на територията на областта са регистрирани общо 353 трудови злополуки. Броят на допуснатите трудови злополуки през първото тримесечие на 2009г. се запазва сравнително непроменен спрямо същия период на миналата година - регистрирани са 16 трудови злополуки, като 12 от тях са със производствен характер, докато през 2008г. трудовите злополуки наброяват 17, в т.ч. 13 по чл.55, ал.1 от КСО. В периода м.януари - м. март 2009г. е регистрирана една трудова злополука със смъртен изход, спрямо две през същия период на 2008г.

Според Пехливанов тенденцията към намаление на злополуките на работното място се дължи най-вече на въвеждането на безопасна техника. Не е без значение и мотивацията на работодателите да създават условия на труд, отговарящи на нормите, ако очакват по-високи резултати от работниците.

 

Снимки

безопасност - 2