Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

132 хил.лв. получава допълнително област Сливен по ПМС44 за компенсации на работещи на непълно работно време

28 април 2009 17:34,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1122

Във връзка с изпълнението на Постановление на Министерския съвет № 44 от 19 февруари т.г. за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работници и служители, за които е установено непълно работно време в икономическите сектори „индустрия” и „услуги”, с решение на Националния съвет за насърчаване на заетостта от 6 април т.г. са преразпределени допълнителни средства за област Сливен в размер на 131 921 лв. Това стана ясно от писмо на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова до г-жа Христина Чолакова в качеството й на председател на Постоянната комисия по заетостта в област Сливен.

Първоначално утвърдената сума за изплащане на компенсации за област Сливен бе 128 059 лв. На заседание на комисията в края на март стана ясно, че пълно финансиране получават 7 фирми от област Сливен, класирани според оценката на Съвета за сътрудничество. Припомняме, че тогава Постоянната комисия по заетостта взе решение за недостигащите финансови средства за компенсации да уведоми писмено Агенцията по заетостта за мотивираната необходимост от осигуряване на допълнителни средства за компенсации на всичките 322 работници и служители от „ЗММ-Сливен” АД.

В рамките на допълнително отпуснатия ресурс ще бъдат финансирани и останалите фирми, за които не достигнаха първоначално определените средства по първа процедура на ПМС 44.

Работодатели от област Сливен могат да подават документи по реда на Постановление 44 в рамките на втората процедура в срок до 29 април т.г. в съответните Бюра по труда.