» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

„Топ 100 – лицето на бизнеса” – класация на водещите фирми в област Сливен

21 December 2012 14:40,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1146
снимка

На 21.12.2012 г., в конферентната зала на Областна администрация се проведе годишната церемония по връчване на грамоти на фирмите от област Сливен с най-голям принос в развитието на местната икономика.

При откриването на събитието г-н Кавръков изтъкна, че чрез тази инициатива иска да се отдаде дължимото на реалния бизнес и да се запознае обществото с неговите постижения. Въпреки трудностите, предизвикани от световната икономическа криза, хората от реалния сектор са тези, които произвеждат блага и създават работни места.

В началото на събитието беше представен интернет сайта „Сливен – място за Вашия успешен бизнес“. Той е разработен по идея и с материали изготвени от екипа на Областна администрация и с техническата подкрепа на „Сливен – нет“. Целта на сайта е да представи региона и неговите конкурентни предимства, като съсредоточи на едно място информацията, от която се интересува всеки инвеститор при избора си на място за правене на бизнес.

Класацията на водещите фирми от областта, наречена „Топ 100 – лицето на бизнеса” също е част от съдържанието на този сайт. Тя се прави на базата на официална информация от Националния статистически институт и в нея са взети предвид последните публикувани данни по показателите: печалба, приходи, осигурени работни места и инвестиции. По същите показатели е направена класация и на първите 10 фирми във водещите за областта отрасли. Освен това са отличени по 10 фирми в следните категории: „Износ на продукция“, „Средна работна заплата“ и „Иновации“.

На церемонията по връчване на грамотите бяха поканени ръководителите на фирми, попаднали на първо място в различните категории. Много от тях споделиха удовлетворението си от жеста на внимание и признание за техния труд от страна на държавата, в лицето на Областния управител.

Photos

снимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимка

Files