Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на Сливен участва в заседанието на експертния екологичен съвет към РИОСВ в Бургас

04 януари 2013 16:35,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1087
Кавръков

На 4 януари областният управител Марин Кавръков взе участие на заседанието на експертния екологичен съвет към РИОСВ в Бургас. Това се наложи, защото в Бургас се разглеждаше доклад по ОВОС на инвестиционно предложение за „Добив на скално-облицовъчни материали /аркозни пясъчници/ от площ „Празнопрът – Изток”, намираща се в землищата на селата Градец и Медвен с възложител „Минерал” ООД.

Областният управител обърна внимание на експертния съвет, че там за последните години в района на селата Градец, Медвен и Катунище, както и в Горно Александрово са издадени общо 6 разрешителни за проучвателен лиценз за добив на скални материали. Г-н Кавръков предупреди, че ако с такива темпове продължават да се издават разрешителни целият район на селищата в Камчийската долина може да се превърнат в кариери.

В същото време селата Медвен, Жеравна и Катунище са единствените селища в Сливенска област, които притежават статут на архитектурни паметници. Безспорно трябва да се подпомага бизнеса и да се стремим да създаваме нови работни места в община Котел, която е с най – висок ръст на безработица, но областният управител подчерта, че това не трябва да се случва хаотично, безразборно и без мисъл за опазването на околната среда. Относно въпросното инвестиционно намерение на фирма „Минерал” ООД, г-н Кавръков предупреди собственика, че веднага след получаването на разрешителното за започване на работа той лично ще провери на място дали са назначени 25 работника във фирмата и ще изиска да бъдат представени договорите за наемането на работа, трудовите книжки и дали се заплащат здравните им осигуровки.